I se mai spune si placinta ciobanului. Se poate pregati si in varianta sarata, cu telemea sarata de oaie si marar sau in varianta noastra mai dulce, care se poate servi ori drept desert sau antreu taranesc.

Mod de preparare alivenci moldovenesti

Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul, pana se topeste zaharul la care adaugam untul topit si racorit (daca este unt, daca nu avem ne putem lipsi, nu se schimba reteta).
Adaugam pe rand amestecand, malaiul, faina si smantana. Dupa ce le-am inglobat bine pe acestea, se adauga branza sfaramata (o maruntim cu degetele cat de marunt putem) si cascavalul ras. Le amestecam bine si la final turnam laptele si compozitie.
Preincalzim cuptorul la 180-200 grade C. Compozitia o turnam intr-o tava tapetata, cu hartie de copt (daca avem) sau unsa cu unt/margarina si presaram faina/malai. Se coace vreme de aprox 1 ora sau mai putin, in functie de capacitatea cuptorului.
Se serveste un pic racorita, simpla sau cu putina smantana deasupra

Ingrediente:

• 250g malai
• 100g faina
• 400 g branza telemea cat mai nesarata
• 200g cascaval
• 125 unt (nu e obligatoriu, se poate si fara)
• 4 oua
• 600 ml lapte dulce
• 350g smantana
• 10 linguri zahar
• 1 lingurita sare

Petre Tutea
Motto Platforma
"Poporul Roman e una din minunile lui Dumnezeu in marsul Lui pe pamant."

- Petre Tutea



Soft Tehnica + Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate
Platforma online realizata de

Soft Tehnica in colaborare cu Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate