Drobul de miel – sau cighirul, cum i se mai spune in Bucovina – sta la loc de cinste pe masa pregatita in Sambata Mare, inainte de Pasti. Se serveste de obicei cald, langa salate sau garnituri, dar la fel de bine poate fi servit si rece, ca aperitiv.

Ingrediente:
• organe de miel: ficat, inima, plamani, splina, rinichi.
• 1 ceapa
• 1 radacina de patrunjel
• 1 morcov
• 2 oua
• 2 legaturi de ceapa verde
• verdeata proaspata (marar si patrunjel)
• 1 felie de paine inmuiata in lapte si stoarsa bine
• sare, piper si cimbru
• 2 linguri de ulei (sau untura de porc)
• prapurele mielului

Organele se spala si se fierb impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel 30 – 40 de minute, dupa care se scurg de zeama si se toaca marunt.
Ceapa se taie marunt, se caleste in ulei (sau untura) si se amesteca impreuna cu organele tocate si painea. Toata compozitia se amesteca impreuna cu verdeata tocata, ouale crude, sare, piper si cimbru.
Prapurele de miel se spala si se intinde intr-o tava una cu ulei. Deasupra se pune compozitia, dupa care se acopera cu marginile prapurelui. Se unge cu ulei si se introduce la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste bine.

Petre Tutea
Motto Platforma
"Poporul Roman e una din minunile lui Dumnezeu in marsul Lui pe pamant."

- Petre Tutea



Soft Tehnica + Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate
Platforma online realizata de

Soft Tehnica in colaborare cu Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate