Rubarba este foarte apreciata in Ardeal si, desi nu este 100% romaneasca, a intrat cu succes in lista de produse traditionale ale zonei.

Ingrediente:
• 2 tulpini de rubarba (fara frunze)
• 2 – 3 cepe potrivite
• 6 – 8 linguri de ulei
• 2l supa de pui sau legume
• 4 oua
• 5 – 6 felii de sunca ardeleneasca
• boia dulce, sare, piper, otet
• 1 cutie suc de rosii
• 1 legatura tarhon
• 1 pahar de smantana

Ceapa se toaca si se pune la prajit, impreuna cu tulpinile de rubarba, tocate si ele cubulete. Dupa ce s-au calit, se pune o lingurita de boia dulce, sare si piper. Se toarna apoi supa peste legumele calite, sucul de rosii, si se lasa la fiert. Separat, se pregateste o omleta din cele 4 oua, amestecate cu putina boia si piper. Omleta se toarna intr-o tigaie, in care a fost prajita sunca in prealabil. Cand este aproape gata, omleta se rastoarna in oala si se mai lasa putin la fiert. Dupa ce se opreste focul, se drege cu smantana, otet si tarhonul tocat marunt.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Petre Tutea
Motto Platforma
"Poporul Roman e una din minunile lui Dumnezeu in marsul Lui pe pamant."

- Petre Tutea



Soft Tehnica + Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate
Platforma online realizata de

Soft Tehnica in colaborare cu Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate