Multi o gatesc – fiecare incercand sa-i dea o tusa personala –  insa ciorba radauteana gatita precum cea de la Manastirea Zamca, de exemplu, de langa Suceava, nu vei gasi prea curand. Ea nu trebuie sa lipseasca din lista de mancaruri traditionale pe care esti “obligat” sa le incerci daca vrei sa te lauzi ca ai fost in Bucovina.

Ingrediente:
• 2 bucati de piept de pui
• 2 morcovi
• 2 radacini de patrunjel sau 1 radacina de pastarnac
• 1 ardei gras
• 1 ceapa medie
• 3 linguri de otet
• 2 galbenusuri
• 500 gr. smantana
• 1 lingura de faina
• sare, verdeata tocata
• 5 catei de usturoi

Pieptul de pui se fierbe, dupa care se scoate din oala, se taie in fasii si se pune din nou in oala, impreuna cu legumele taiate marunt. Ceapa se pune insa intreaga, pentru a putea fi scoasa ulterior.
Dupa ce au fiert legumele, ciorba se acreste cu otet, se adauga galbenusurile amestecate cu faina si smantana, dupa care se adauga cateii de usturoi facuti mujdei.
Dupa 10 minute, se adauga sare dupa gust, verdeata tocata marunt, si se ia dupa foc.
Se serveste cu paine prajita si ardei iute.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Petre Tutea
Motto Platforma
"Poporul Roman e una din minunile lui Dumnezeu in marsul Lui pe pamant."

- Petre Tutea



Soft Tehnica + Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate
Platforma online realizata de

Soft Tehnica in colaborare cu Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate