Este una dintre retetele ardelenesti cu specific haiducesc. Suna pretentios, dar este un preparat delicios, obtinut fara prea mult efort.

Ingrediente pentru Creier macelaresc
• 2 cepe,
• 2 rosii,
• 1/2 ardei gras verde,
• 500 g creier de porc,
• 2 oua,
• ulei,
• 1/2 legatura marar,
• 1/2 legatura patrunjel,
• sare,
• piper.

Mod de preparare:

Ceapa se curata si se toaca marunt.
Rosiile se spala, se indeparteaza partea zemoasa (mijlocul), si se toaca marunt.
Ardeiul gras se spala si se taie marunt.
Verdeata se spala si se toaca marunt.
Creierul il spalam in mai multe ape si il punem la scurs.
Intr-o tigaie punem ceapa la calit.
Intr-o alta tigaie punem la incins putin ulei (~3 linguri) si adaugam creierul, incercand sa mestecam cat mai putin.
Cand ceapa s-a calit, adaugam ardeiul si dupa 5 minute adaugam si rosiile.
Intre timp s-a prajit si creierul si il adaugam in tigaia cu ceapa.
Intr-un castronel batem bine cele 2 oua si le adaugam peste creier si amestecam.
Dupa alte 5 minute condimentam cu sare si piper si adaugam verdeata tocata

Petre Tutea
Motto Platforma
"Poporul Roman e una din minunile lui Dumnezeu in marsul Lui pe pamant."

- Petre Tutea



Soft Tehnica + Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate
Platforma online realizata de

Soft Tehnica in colaborare cu Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate