Bucătăria moldovenească reprezintă o sinteză a bogăţiilor naturale ale meleagului nostru – cereale, legume, fructe, vităritul tradiţional pe de o parte şi amplasarea specifică a Moldovei la  frontieră dintre ţări cu culturi diferite, au influenţat sistemul alimentar al moldovenilor în perioade diferite ale istoriei.
Din timpurile cele mai vechi pe masa moldovenilor se serveşte brînza, care se face în salamură în condiţii de casă. Brînza se utilizează nu numai ca aperitiv, dar şi în calitate de ingredient la diferite bucate din legume, ouă, aluat şi carne.
Experţii în arta culinară au o părere unanimă, valoarea bucătăriei constă nu în numărul bucatelor existente, ci în varietatea nuanţelor de gust şi  aromă, în arta combinării diferitelor produse. După aceste criterii, bucătăria moldovenească, după părerea noastră, ocupă unul din locurile de frunte printre bucătăriile lumii.

Colac moldovenesc

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un bol mare, se face o gropita si se toarna in centru ingredientele lichide amestecate cu drojdia lichefiata cu 2 linguri de zahar ( o frecati cu zaharul pana devine lichida si o turnati in laptele amestecat cu apa calda si uleiul). Amestecati cu o lingura de lemn din

Mucenici moldoveneşti de post

PREPARARE 1. Margarina şi uleiul se pun într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei. 2. Separat, se pregăteşte maiaua din drojdie, 1-2 linguri de zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină. Maiaua se lasă câteva minute la dospit, timp în care restul

Chişcă moldovenească

Chişca este singurul preparat tradiţional pe bază de carne de porc, nelipsit de pe masa de Crăciun, ce are în compoziţie şi legume. Trecută într-un con de umbră faţă de celelalte preparate de porc, chişca moldovenească aminteşte de sărbătorile de iarnă de altădată. Spre deosebire de tobă, caltaboşi ori cârnaţi, preparate greu de digerat pentru

Alivenci moldovenești

I se mai spune si placinta ciobanului. Se poate pregati si in varianta sarata, cu telemea sarata de oaie si marar sau in varianta noastra mai dulce, care se poate servi ori drept desert sau antreu taranesc. Mod de preparare alivenci moldovenesti Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul, pana se topeste zaharul la care

Petre Tutea
Motto Platforma
"Poporul Roman e una din minunile lui Dumnezeu in marsul Lui pe pamant."

- Petre Tutea



Soft Tehnica + Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate
Platforma online realizata de

Soft Tehnica in colaborare cu Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate