Bucataria din Oltenia pastraza si astazi obiceiul de a pregatii mancarea in oale de pamant la „test”, tehnologie care ofera un gust deosebit mancarurilor, ele poarta parfumul bucatariei noastre taranesti.
In bucataria olteneasca se folosesc legumele proaspete, pestele, carnea de pasare, vaca si porc, lactatele si branzeturile. Se pregatesc cum numai oltenii stiu s-o faca.
Bucataria munteneasca a fost dintotdeauna puternic influentata, politic si cultural de tarile din vestul continentului. incercarile de apropiere, recunoasterea si asimilarea valo­rilor culturii occidentale, au determinat schimbari majore si in obiceiurile alimenta­re ale romanilor de aici.

Tochitura olteneasca

Mancare olteneasca cu carne de porc, ceapa, vin alb si ardei iute, numai buna pentru un pranz satios. Ingrediente 750 g de carne de porc; 500 g de ceapa; 100 g de untura; 50 g de usturoi; 50 g de bulion; 25 g de ardei iute pisat; 100 ml de vin alb; 50 g de

Turta de malai din Tara Lovistei

Turta de malai cu gem de prune Mod de Preparare Turta de malai din Tara Lovistei • se pune malaiul intr-un vas si se face o adancitura la mijloc, apoi se toarna 200 ml de apa fierbinte si se amesteca cu facaletul sau cu o lingura de lemn, pana se obtine o compozitie ca aceea

Mancare de stevie

Mod de Preparare Mancare de stevie • stevia se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert; • usturoiul si ceapa se curata, se spala, se toaca marunt, inclusiv frunzele, apoi se pun la calit intr-o cratita cu ulei infierbantat; • se adauga faina, se lasa pana devine aurie, apoi se stinge cu

Praz Pane

PREPARARE Dacă poţi mânca dovlecei pane, de ce să nu poţi mânca şi praz pane? Uşor de făcut, rapid şi foarte gustos, cu iz de toamnă : Prazul se curăţă, se taie bucăţi mari şi se fierbe 10 minute în apă cu un praf de sare. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. Făina,

Petre Tutea
Motto Platforma
"Poporul Roman e una din minunile lui Dumnezeu in marsul Lui pe pamant."

- Petre Tutea



Soft Tehnica + Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate
Platforma online realizata de

Soft Tehnica in colaborare cu Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate