Cele mai bune mancaruri traditionale bucovinene se bazeaza pe vanat, lactate si ciuperci. Tocanita de hribi este o delicatesa aflata in topul solicitarilor turistilor (fie ei romani sau straini). Ca sa o faci, iti trebuie hribi de calitate, smantana de casa si stofa de bucatar. Daca le aveti pe toate, noi va dam si reteta:

Ingrediente:
• 1 kg de hribi
• 100g unt
• 1 pahar de smantana
• 4 oua
• 1 lingura marar tocat
• sare

Hribii se taie cubulete si se prajesc in untul incins, amestecandu-se usor. Din cand in cand, se toarna cate putina apa, pana ce hribii se inmoaie bine. Ouale se bat separat, se adauga smantana, sarea, mararul, iar la sfarsit – hribii prajiti. Toata compozitia se pune la cuptor 15 minute, pana se rumeneste. Tocanita se serveste calda, cu mamaliguta.

Petre Tutea
Motto Platforma
"Poporul Roman e una din minunile lui Dumnezeu in marsul Lui pe pamant."

- Petre Tutea



Soft Tehnica + Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate
Platforma online realizata de

Soft Tehnica in colaborare cu Unitatea de Suport pentru Mediu si Arii Protejate